Som jeg lovede jer, da jeg delte ugens madplan i mandags, kommer her opskriften på mit bud på en virkeligt god vegetarlasagne. Både Thomas, børnene og jeg elsker den og der er altså ingen der savner kød, når den bliver serveret. Faktisk tror jeg nærmest ikke at man opdager at der ikke er kød i, hvis man ikke ved det.

vegetarlasagne

Uanset hvad, så smager den godt og er let at lave!

Vegetarlasagne

Lasagneplader

“Kød”sauce

Bechamelsauce

Evt. revet ost, gerne parmesan

“Kød”sauce

1 løg

1 fed hvidløg

400 gram finthakkede grøntsager (jeg plejer bare at “tømme køleskabet”. I denne har jeg brugt gulerødder, peberfrugt og spidskål, men man kan også bruge andre rodfrugter, hvidkål, squash, spinat, svampe osv)

1 dåse grønne linser (man kan også koge dem selv, det tager bare lidt længere tid)

1 ds hakket tomat

2 dl mælk

1/2 tsk paprika

1/2 tsk spidskommen

1/2 tsk chiliflager

1/2 terning grøntsagsbouillon

Salt og peber

Bechamelsauce

(mornay sauce kan også bruges, men det her smager altså bedre)

25 gram smør

3 spsk hvedemel

ca 4 dl mælk

stødt muskat

salt og peber

Løg og hvidløg hakkes fint og steges i rigeligt olie i en mellemstor gryde. Grøntsagerne tilsættes og steger med et par minutter. De øvrige ingredienser tilsættes, grøntsagsbouillonen opløses grundigt  og der smages til med salt og peber.

I en anden gryde smeltes smørret og hvedemelet piskes grundigt i. Mælken tilsættes lidt efter lidt under omrøring, indtil man har en cremet og blød sauce, som smages til med muskat, salt og peber.

Lasagnen bygges med først et tyndt lag “kød”sauce, så lasagneplader, så “kød”sauce osv. Sluttes af med et tyndt lag “kød”sauce, hvorefter bechamelsauce fordeles på toppen og lasagnes drysses med friskrevet ost.

image

Lasagnen bages i ovnen i cirka 30 minutter på 190 grader almindelig ovn.

bechamelsauce

Vegetarlasagne, velbekomme!

12 Kommentarer

  1. Den tror jeg sørme skal på ugens menu. Tak for du deler din opskrift 🙂

  2. Nej det ser meget lækkert ud Cana! Det skal næsten prøves 🙂 Måske kan man lave den i en helt vegansk version.

    • Cana Buttenschøn Svar

      Det kan man helt sikkert! Men bechamelsaucen bliver nok lidt kedelig 🙂

    • Jeg laver tit vegansk bechamelsauce med plantebaseret margarine og havre-/sojamælk. Det bliver virkelig super godt 🙂
      Og det virker. Man skal bare være opmærksom på at den let bliver meget tyk fordi det meget vandholdige “mælk” fordamper meget hurtigere end alm. mælk ❤️

  3. For dælen Cana! Har lavet denne til aftensmad i dag, i anledningen af meat free monday, og min kæreste sagde at den smagte rigtig godt! Selv efter flere måneder med MFM rynker han stadig på næsen over konceptet, men fra nu af er der endnu en ret i kataloget 😉
    Kæmpe klapsalve til dig og din opskrift <3
    Knus

  4. Lavede den til aftensmad i dag, og nuij den er god! Min kødelskende kæreste var enig og sagde, den faktisk ikke manglede kødsmag. Og så er der endda rester til i morgen 🙂

    • Cana Buttenschøn Svar

      Arghmen altså, jeg kan næsten ikke få armene ned 😀

  5. Hej Cana
    Det lyder som en super lækker opskrift, tænker det bliver aftensmaden.
    Jeg tænkte dog på om man kan bruge røde linser i stedet for grønne? 🙂

  6. Pingback: Ugens madplan uge 49 – Milles mad

  7. Pingback: Ugens madplan uge 50 – Milles mad

Skriv en kommentar

Her på canabuttenschon.dk bruger jeg cookies, ligesom jeg deler oplysninger om din brug af min website med partnere inden for sociale medier, annoncering og analyse. Du samtykker til brugen af cookies, hvis du fortsætter med at anvende min hjemmeside. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk